Dýňové karbanátky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 2 ks vejce strouhanka majoránka 1 ks cibule 1 ks mrkev škrobová moučka olej na smažení mletý barevný pepř 400 g dýně hokkaido
Postup Dýňové karbanátky
Postup přípravy receptu
-
Dýni omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme střed se semínky a nastrouháme na jemném struhadle. Nastrouhanou dýni osolíme, necháme odležet a vymačkáme přebytečnou vodu. Mrkev očistíme a také nastrouháme na jemno. Dýně by mělo být dvakrát více než mrkve. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno
Dýni s mrkví promícháme, přidáme cibuli, rozklepnutá vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř a majoránku. Zpracujeme hladkou hmotu, kterou zahustíme škrobovou moučkou nebo jemnou strouhankou
Z dýňové směsi tvoříme malé karbanátky, které v rukou zploštíme a obalíme ve strouhance
Dýňové karbanátky smažíme v rozpáleném rostlinném oleji po obou stranách dozlatova
Dýňové karbanátky podáváme teplé s bramborovou přílohou, dobré jsou i studené se zeleninovými saláty.