Dýňové karbanátky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
strouhanka
majoránka
1 ks cibule
1 ks mrkev
škrobová moučka
olej na smažení
mletý barevný pepř
400 g dýně hokkaido

Postup přípravy receptu

  1. Dýni omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme střed se semínky a nastrouháme na jemném struhadle. Nastrouhanou dýni osolíme, necháme odležet a vymačkáme přebytečnou vodu. Mrkev očistíme a také nastrouháme na jemno. Dýně by mělo být dvakrát více než mrkve. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno

  2. Dýni s mrkví promícháme, přidáme cibuli, rozklepnutá vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř a majoránku. Zpracujeme hladkou hmotu, kterou zahustíme škrobovou moučkou nebo jemnou strouhankou

  3. Z dýňové směsi tvoříme malé karbanátky, které v rukou zploštíme a obalíme ve strouhance

  4. Dýňové karbanátky smažíme v rozpáleném rostlinném oleji po obou stranách dozlatova

  5. Dýňové karbanátky podáváme teplé s bramborovou přílohou, dobré jsou i studené se zeleninovými saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!