Dýňové noky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 ks brambory
2 ks žloutek
200 g hrubá mouka
800-1000 g dýně hokaido
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
čerstvé bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Dýní omyjeme, rozpůlíme a vydlabeme semínka. Všechnu dýni nakrájíme na dílky, položíme na plech vyložený pečícím papírem a pokapeme 2 lžícemi olivového oleje. Osolíme a v troubě vyhřáté na 180 °C upečeme doměkka (cca 20 minut podle tloušťky dýňových dílků).

  2. Středně velké brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na dílky.

  3. Dýni po upečení necháme vychladnout a poté ji rozmixujeme spolu s bramborami. Vmícháme žloutky, mouku, sůl a pepř, nezapomeneme přidat nasekané bylinky (petrželka, libeček, tymián). Vypracujeme hladké těsto na dýňové noky a vyválíme z něj váleček o průměru 3 - 4 cm.

  4. Z těsta odkrajujeme kousky dlouhé asi 3 cm a pomocí vidličky na nich vytvoříme vroubky.

  5. Ve velkém hrnci rozehřejeme dostatečné množství vody, kterou osolíme. Až voda začne vřít, vhazujeme noky a vaříme, dokud nevyplavou na povrch. Poté dýňové noky scedíme.

  6. Dýňové noky podáváme jako přílohu k nejrůznějším omáčkám. Skvěle chutnají v kombinaci s parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!