Dýňové noky se špenátem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 - 3 stroužky česnek sůl 1/2 špetky sůl 100 g niva 50 g parmazán olivový olej 50 g polohrubá mouka mletý černý pepř 500 g mražený listový špenát 700 g dýně hokkaido
Postup Dýňové noky se špenátem
Postup přípravy receptu
-
Dýni omyjeme, rozpůlíme, vydlabeme měkký střed se semínky a nakrájíme na kostky
Budeme potřebovat 700 g čisté váhy již opracované dýně. Dýni vsypeme na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem a dáme péct na 20 minut do trouby vyhřáté na 200 °C. Upečenou dýni necháme vychladnout, poté rozmixujeme
Mezitím vsypeme na pánev mražený listový špenát, necháme pod pokličkou povolit a krátce podusit (stačí 5 minut). Odklopíme a necháme vypařit přebytečnou vodu
Špenát dochutíme prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a jen krátce prohřejeme
Odstavíme z ohně a necháme stranou. Přejdeme na přípravu dýňových noků
Do mísy vsypeme polohrubou mouku, přidáme jemně nastrouhaný parmazán a sůl
Do sypkých surovin přidáme rozmixovanou dýni. Zpracujeme hladké těsto
Kdyby se těsto až příliš lepilo, přidáme ještě trouchu mouky. Vál si pomoučníme. Z těsta tvoříme válečky, ze kterých odkrajujeme kousky a ty zploštíme vidličkou
Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu a postupně vsypáváme dýňové noky. Vaříme po cca 15 kouscích. Noky jsou uvařené, když vyplavou na povrch. Vyjmeme je děrovanou naběračkou a vsypeme do síta. Uvařené dýňové noky pokapeme trochou olivového oleje, promícháme, aby se neslepily
Dohotovíme si špenát, který ohřejeme, přidáme rozdrobenou nivu, promícháme a sýr necháme povolit. Ještě teplé dýňové noky přelijeme špenátem a ihned podáváme.