Dýňové noky se špenátem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
sůl
1/2 špetky sůl
100 g niva
50 g parmazán
olivový olej
50 g polohrubá mouka
mletý černý pepř
500 g mražený listový špenát
700 g dýně hokkaido

Postup přípravy receptu

  1. Dýni omyjeme, rozpůlíme, vydlabeme měkký střed se semínky a nakrájíme na kostky

  2. Budeme potřebovat 700 g čisté váhy již opracované dýně. Dýni vsypeme na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem a dáme péct na 20 minut do trouby vyhřáté na 200 °C. Upečenou dýni necháme vychladnout, poté rozmixujeme

  3. Mezitím vsypeme na pánev mražený listový špenát, necháme pod pokličkou povolit a krátce podusit (stačí 5 minut). Odklopíme a necháme vypařit přebytečnou vodu

  4. Špenát dochutíme prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a jen krátce prohřejeme

  5. Odstavíme z ohně a necháme stranou. Přejdeme na přípravu dýňových noků

  6. Do mísy vsypeme polohrubou mouku, přidáme jemně nastrouhaný parmazán a sůl

  7. Do sypkých surovin přidáme rozmixovanou dýni. Zpracujeme hladké těsto

  8. Kdyby se těsto až příliš lepilo, přidáme ještě trouchu mouky. Vál si pomoučníme. Z těsta tvoříme válečky, ze kterých odkrajujeme kousky a ty zploštíme vidličkou

  9. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu a postupně vsypáváme dýňové noky. Vaříme po cca 15 kouscích. Noky jsou uvařené, když vyplavou na povrch. Vyjmeme je děrovanou naběračkou a vsypeme do síta. Uvařené dýňové noky pokapeme trochou olivového oleje, promícháme, aby se neslepily

  10. Dohotovíme si špenát, který ohřejeme, přidáme rozdrobenou nivu, promícháme a sýr necháme povolit. Ještě teplé dýňové noky přelijeme špenátem a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!