Džusové řezy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň 3-4 lžíce cukr 1 balíček máslo 3 lžíce rum 2 balíčky měkký tvaroh těsto 0 hrnků cukr 0 hrnků olej 3 ks vejce 2-3 lžíce kakao 0 hrnků voda 0 balíčků prášek do pečiva 1 hrnek polohrubá mouka podle chuti cukr poleva 1 l pomerančový džus 2 ks vanilkový pudinkový prášek podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Džusové řezy recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu si předehřejeme na 180 °C. Vyšší plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, nebo vyložíme pečícím papírem.
V míse smícháme polohrubou mouku, prášek do pečiva, kakao, vejce, cukr, olej, vodu a vypracujeme hladké těsto, které rovnoměrně nalijeme do předem připraveného plechu a dáme péct. Pečeme asi 20 minut. Jestli je korpus hotový zjistíme tak, že se nám nelepí na špejli. Poté ho necháme úplně vychladnout.
Než nám korpus vychladne, připravíme si tvarohovou směs tak, že utřeme máslo nebo tuk na pečení s cukrem a poté přidáme tvaroh, rum a pořádně promícháme. Touto směsí potřeme vychladlý korpus. Tvarohovou vrstvu poklademe ovocem, které jsme si zvolili. Já mám nejraději kiwi a kompotované mandarinky.
Potom si připravíme polevu tak, že 3/4 džusu dáme do hrnce a přivedeme k varu. Podle chuti můžeme přidat cukr. V 1/4 džusu rozmícháme 2 pudinky a jakmile se nám džus v hrnci začne vařit, přidáme připravenou směs a mícháme, dokud nám džusový pudink nezhoustne (asi 1 minutu). Poté ho sejmeme z plotny a necháme trošku vystydnout, pak ho nalijeme na vrch řezů.
Jakmile máme toto vše hotové, dáme do lednice (nejlépe přes noc). Chutě se pak pěkně spojí a druhý den jsou tyto řezy nejlepší!
Džusové řezy potom nakrájíme a podáváme jako vynikající moučník. U nás v rodině je všichni zbožňují, tak doufám, že budou chutnat i vám.