Falešný španělský ptáček recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 1 lžička vegeta 1 ks klobása 1 kostka masox 1 špetka pepř 2 lžíce plnotučná hořčice sójová omáčka 4 ks sterilované okurky 1 ks střední cibule 400 g vepřové maso podle potřeby olej voda 2 lžíce hladká mouka
Postup Falešný španělský ptáček recept
Postup přípravy receptu
-
Klobásu nadrobno nakrájíme. Střední cibulku oloupeme a nasekáme, okurky nakrájíme. Očištěné vepřové maso nakrájíme na kostky.
Nejdříve osmažíme klobásu, dáme ke straně pánve a osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme vepřové maso a koření - pepř, lžičku vegety, kostku masoxu. Mícháme a po chvilce přidáme asi 4 nakrájené sterilované okurky (podle chuti) a 2 lžíce plnotučné hořčice. Vše ještě chvilku osmažíme a podlijeme vodou. Necháme dusit.
Mezitím si na jiné pánvi osmažíme 3 - 4 vejce, můžeme je i uvařit natvrdo a pak nakrájet na malé kousky.
Když je maso měkké, přimícháme vajíčka. Poté zahustíme rozkvedlanou hladkou moukou s vodou. Je-li třeba, dochutíme vegetou a sójovou omáčkou.
Falešného španělského ptáčka bez točení podáváme s přílohou podle chuti.