Falešný španělský ptáček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
1 lžička vegeta
1 ks klobása
1 kostka masox
1 špetka pepř
2 lžíce plnotučná hořčice
sójová omáčka
4 ks sterilované okurky
1 ks střední cibule
400 g vepřové maso
podle potřeby
olej
voda
2 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Klobásu nadrobno nakrájíme. Střední cibulku oloupeme a nasekáme, okurky nakrájíme. Očištěné vepřové maso nakrájíme na kostky.

  2. Nejdříve osmažíme klobásu, dáme ke straně pánve a osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme vepřové maso a koření - pepř, lžičku vegety, kostku masoxu. Mícháme a po chvilce přidáme asi 4 nakrájené sterilované okurky (podle chuti) a 2 lžíce plnotučné hořčice. Vše ještě chvilku osmažíme a podlijeme vodou. Necháme dusit.

  3. Mezitím si na jiné pánvi osmažíme 3 - 4 vejce, můžeme je i uvařit natvrdo a pak nakrájet na malé kousky.

  4. Když je maso měkké, přimícháme vajíčka. Poté zahustíme rozkvedlanou hladkou moukou s vodou. Je-li třeba, dochutíme vegetou a sójovou omáčkou.

  5. Falešného španělského ptáčka bez točení podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!