Farmářské fazole s uzeninou a lečem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 40 g slanina 2 stroužky česnek 100 g cibule 100 ml voda 6 lžic kečup 300 g uzenina 300 g sterilované lečo 400 g sterilované fazole 1 lžička mleté sladká paprika
Postup Farmářské fazole s uzeninou a lečem recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek po oloupání prolisujeme. Uzeninu (klobásu, párek nebo salám) nakrájíme.
Slaninu rozškvaříme, na ní zpěníme cibuli s česnekem a přidáme nakrájenou uzeninu. Orestujeme, zaprášíme paprikou, zpěníme a zalijeme vodou. Přidáme sterilované lečo, fazole bez nálevu, kečup, sůl, pepř a chvíli podusíme. Místo leča můžeme dát do farmářských fazolí čerstvé papriky a rajčata.
Farmářské fazole s uzeninou a lečem podáváme s chlebem.