Farské řezy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 ks vejce 50 g máslo 4 lžíce mléko 2 lžíce med 150 g cukr krupice 450 g hladká mouka 1 lžička jedlá soda náplň 200 g máslo 3 ks žloutek 500 ml mléko 200 g cukr moučka 3 lžíce hrubá mouka poleva 200 g čokoládová poleva
Postup Farské řezy recept
Postup přípravy receptu
-
Rozpuštěné máslo smícháme s vejcem, cukrem, mlékem a medem. Za stálého míchání zahříváme 10 minut, dokud se nevytvoří pěna. Poté necháme vychladnout.
Z mouky se sodou a medovou směsí vypracujeme těsto, rozdělíme ho na 4 díly, zabalíme do folie a vložíme na 2 hodiny do lednice.
V hrnci zahřejeme mléko, vmícháme mouku, žloutky a vaříme do zhoustnutí. Po vychladnutí přidáme máslo s cukrem a vyšleháme v hladký krém.
Z těsta vyválíme 4 pláty a při teplotě 150 °C upečeme dorůžova. Vychladlé potřeme krémem, položíme na sebe, zatížíme a uložíme do chladu.
Druhý den potřeme horní díl farských řezů rozpuštěnou čokoládou.