Farské řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
50 g máslo
4 lžíce mléko
2 lžíce med
150 g cukr krupice
450 g hladká mouka
1 lžička jedlá soda
náplň
200 g máslo
3 ks žloutek
500 ml mléko
200 g cukr moučka
3 lžíce hrubá mouka
poleva
200 g čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Rozpuštěné máslo smícháme s vejcem, cukrem, mlékem a medem. Za stálého míchání zahříváme 10 minut, dokud se nevytvoří pěna. Poté necháme vychladnout.

  2. Z mouky se sodou a medovou směsí vypracujeme těsto, rozdělíme ho na 4 díly, zabalíme do folie a vložíme na 2 hodiny do lednice.

  3. V hrnci zahřejeme mléko, vmícháme mouku, žloutky a vaříme do zhoustnutí. Po vychladnutí přidáme máslo s cukrem a vyšleháme v hladký krém.

  4. Z těsta vyválíme 4 pláty a při teplotě 150 °C upečeme dorůžova. Vychladlé potřeme krémem, položíme na sebe, zatížíme a uložíme do chladu.

  5. Druhý den potřeme horní díl farských řezů rozpuštěnou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy