Flambovaná chobotnice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
1 ks cibule
1 sklenka koňak
1 lžíce hladká mouka
500 g chobotnice
podle chuti
2 stroužky česnek
sůl
tymián
bobkový list
2 dl bílé víno
1 lžička sušená petrželka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Chobotnici omyjeme a v osolené vodě ji povaříme vcelku. Vaříme ji podle velikosti. Obvykle asi hodinu. Uvařenou chobotnici vyjmeme z vody a nakrájíme na stejné přiměřené kousky.

  2. Během vaření si oloupeme cibuli a česnek. Oboje nasekáme najemno.

  3. V kastrolu rozehřejeme oleji zesklovatíme cibuli. Přidáme česnek a smažíme dozlatova. Pak přidáme chobotnici, koření a restujeme, aby maso trochu zhnědlo. Pak vše přelijeme koňakem, zapálíme a flambujeme.

  4. Po zhasnutí ohně pokrm zaprášíme moukou, zalijeme vínem, osolíme a opepříme a podusíme. Maso by mělo být ponořené, podle potřeby je tedy podlijeme vodou. Flambovanou chobotnici dusíme na mírném ohni, než je šťáva hladká a jemná. Podle chuti ji můžeme zjemnit trochou smetany.

  5. Měkkou flambovanou chobotnici podáváme horkou. Vhodnou přílohou je hlavně pečivo, ale můžeme ji podávat s brambory, rýží nebo kuskusem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy