Flambovaná chobotnice recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej 1 ks cibule 1 sklenka koňak 1 lžíce hladká mouka 500 g chobotnice podle chuti 2 stroužky česnek sůl tymián bobkový list 2 dl bílé víno 1 lžička sušená petrželka mletý černý pepř
Postup Flambovaná chobotnice recept
Postup přípravy receptu
-
Chobotnici omyjeme a v osolené vodě ji povaříme vcelku. Vaříme ji podle velikosti. Obvykle asi hodinu. Uvařenou chobotnici vyjmeme z vody a nakrájíme na stejné přiměřené kousky.
Během vaření si oloupeme cibuli a česnek. Oboje nasekáme najemno.
V kastrolu rozehřejeme oleji zesklovatíme cibuli. Přidáme česnek a smažíme dozlatova. Pak přidáme chobotnici, koření a restujeme, aby maso trochu zhnědlo. Pak vše přelijeme koňakem, zapálíme a flambujeme.
Po zhasnutí ohně pokrm zaprášíme moukou, zalijeme vínem, osolíme a opepříme a podusíme. Maso by mělo být ponořené, podle potřeby je tedy podlijeme vodou. Flambovanou chobotnici dusíme na mírném ohni, než je šťáva hladká a jemná. Podle chuti ji můžeme zjemnit trochou smetany.
Měkkou flambovanou chobotnici podáváme horkou. Vhodnou přílohou je hlavně pečivo, ale můžeme ji podávat s brambory, rýží nebo kuskusem.