Flambovaná zmrzlina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 ml rum
2 lžíce med
4 ks kiwi
2 ks hruška
5 lžic bílé víno
600 ml vanilková zmrzlina
200 g hroznové víno
1 ks malá homole cukru

Postup přípravy receptu

  1. Kiwi oloupeme a nakrájíme na plátky. Hrušky oloupeme, vykrojíme jadřince a pokrájíme na měsíčky. Hrozny rozpůlíme a zbavíme peciček. Ovoce v misce promícháme s medem a zalijeme vínem.

  2. Zmrzlinu dáme asi hodinu před flambováním z mrazáku do lednice, naopak do mrazáku dáme namrazit poháry, ve kterých budeme dobrotu servírovat.

  3. Zmrzlinu vyndáme, nakrájíme na plátky, rozdělíme do pohárů a ještě na 20 minut vložíme do mrazáku.

  4. Na stole přendáme ovoce do flambovací nádoby a prohřejeme nad plamenem.

  5. Homoli cukru postavíme na flambovací pánev. Flambujeme rumem a zmrzlinu servírujeme s horkým ovocem, popřípadě ozdobenou oplatkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy