Flamenkuchen recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň 3-4 stroužky česnek 10-15 dkg sýr 3-4 ks velká cibule 10-20 dkg anglická slanina (plátky) podle chuti sůl na potření 1-2 ks vejce 1-2 lžíce olivový olej 0 lžiček mletá sladká paprika těsto 1 balíček listové těsto
Postup Flamenkuchen recept
Postup přípravy receptu
-
Cibule a česnek očistíme a nasekáme. Sýr nastrouháme. Vejce smícháme s olivovým olejem a paprikou. Můžeme použít pálivou papriku nebo chilli koření. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Listové těsto rozválíme plech. Mělo by být trochu silnější než těsto na pizzu. Těsto poklademe plátky anglické slaniny a směsí vejce a koření. Navrch nasypeme cibuli a česnek tak, aby těsto neprosvítalo, ale necháme asi 1 cm okraj a osolíme. Okraje potřeme směsí oleje a vajíčka. Cibulový koláč vložíme předehřáté trouby a pečeme asi 10 minut.
Pak plech vyndáme, potřeme znovu směsí oleje a vejce, posypeme strouhaným sýrem, kmínem nebo sezamovým semínkem a dopečeme dalších 10 minut.
Flamenkuchen servírujeme teplý nebo studený. Jako pití doporučuji víno. Ve Francii k tomu jako předkrm podávají šneky v bylinkovém másle, ale tady ve Francii nejsme.