Florentinky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 250 g máslo 100 g cukr krupice 8 lžic hladká mouka 125 ml smetana ke šlehání 120 g kandované ovoce 125 g směs mandlí a arašídů na ozdobu čokoládová poleva
Postup Florentinky recept
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozpustíme tuk, přidáme cukr a šlehačku. Vmícháme hrubě nasekané oloupané mandle, nasekané arašídy a nakrájené kandované ovoce. Po zahřátí směs na florentinky zahustíme moukou a řádně promícháme.
Lžičkou klademe hromádky směsi na plech vyložený pečicím papírem. Florentinky pečeme ve středně vyhřáté troubě do zrůžovění.
Vychladlé florentinky máčíme spodní stranou v čokoládě a necháme zatuhnout.
Z tohoto množství surovin připravíme zhruba 90 kousků cukroví.