Formanská masová roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 ks cibule
30 g sádlo
2 lžíce rajčatový protlak
250 g vepřový bůček
400 g zadní hovězí maso
podle chuti
sůl
petrželka
zelenina
mletý černý pepř
podle potřeby
masový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Zeleninu podle chuti nakrájíme nadrobno. Petrželku nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a rozetřeme.

  2. Hovězí maso rozkrojíme na tenký plát, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Potom přikryjeme vepřovým bůčkem nakrájeným na tenké plátky, potřeme rajčatovým protlakem a rozetřeným česnekem, posypeme drobně nakrájenou zeleninou podle chuti a petrželkou, zavineme a převážeme nití.

  3. Připravenou roládu opečeme v rozehřátém sádle ze všech stran, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, podlijeme masovým vývarem, přiklopíme a dusíme do měkka. Měkkou roládu vyndáme a nitě odstraníme.

  4. Formanskou masovou roládu nakrájíme a podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy