Frenkova bageta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
vejce
rajče
eidam
bageta
olivový olej
provensálské koření
sterilované okurky
tatarská omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Vajíčka dáme vařit na 10 - 12 minut.

  2. Mezitím rozkrojíme bagety napůl, jednu stranu pokapeme olivovým olejem, ten rozetřeme a posypeme provensálským kořením. Na plátky si rozkrájíme okurky i rajčata. Natřenou půlku bagety obložíme rozkrájenými okurkami, plátkovým sýrem a rajčaty.

  3. Natvrdo uvařená vajíčka necháme zchladit ve studené vodě a poté je v kráječi na vajíčka nakrájíme na plátky. Ty pak naklademe na plátkový sýr. Druhou půlku bagety přetřeme tatarkou, přiložíme další plátkový sýr a přiklopíme k druhé půlce.

  4. Bagetu zajistíme párátkem, aby se nám při zapékání nerozjela. Dáme do trouby předehřáté na 150 °C a pečeme, dokud nebude sýr rozteklý a bageta křupavá.

  5. Frenkovu bagetu ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy