Frenkova bageta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle potřeby vejce rajče eidam bageta olivový olej provensálské koření sterilované okurky tatarská omáčka
Postup Frenkova bageta recept
Postup přípravy receptu
-
Vajíčka dáme vařit na 10 - 12 minut.
Mezitím rozkrojíme bagety napůl, jednu stranu pokapeme olivovým olejem, ten rozetřeme a posypeme provensálským kořením. Na plátky si rozkrájíme okurky i rajčata. Natřenou půlku bagety obložíme rozkrájenými okurkami, plátkovým sýrem a rajčaty.
Natvrdo uvařená vajíčka necháme zchladit ve studené vodě a poté je v kráječi na vajíčka nakrájíme na plátky. Ty pak naklademe na plátkový sýr. Druhou půlku bagety přetřeme tatarkou, přiložíme další plátkový sýr a přiklopíme k druhé půlce.
Bagetu zajistíme párátkem, aby se nám při zapékání nerozjela. Dáme do trouby předehřáté na 150 °C a pečeme, dokud nebude sýr rozteklý a bageta křupavá.
Frenkovu bagetu ihned podáváme.