Fusili s omáčkou z pomerančů a avokáda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 400 g fusili omáčka 3 stroužky česnek sůl 1-2 lžíce máslo 2 ks pomeranč 2 ks avokádo 0.5 lžičky mletá skořice mletý bílý pepř 1 lžička kremžská hořčice na ozdobu kandovaná pomerančová kůra
Postup Fusili s omáčkou z pomerančů a avokáda recept
Postup přípravy receptu
-
V osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu.
Pomeranče důkladně odrhneme pod horkou vodou. Osušíme je a nastrouháme z nich kůru. Pak je oloupeme, naporcujeme na měsíčky a z nich stáhneme blanku. Pak je rozdělíme. Avokáda podélně nařízneme, rozpůlíme a pecky vyjmeme. Dužiny z avokáda samostatně nakrájíme na kostičky.
Dužinu z jednoho avokáda smícháme s pomerančovou kůrou, polovinou pomerančové šťávy, dužinou jednoho avokáda, se skořicí a hořčicí. Druhou dužinu z avokáda smícháme se zbylou šťávou a pomerančem. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.
Na pánvi rozehřejeme máslo a česnek na něm lehce osmahneme. Na pánev k česneku přidáme první avokádovou směs a necháme ji důkladně osmažit. Pak omáčku odstavíme. Vmícháme do ní druhou směs z avokáda a pomerančů a omáčku ochutíme solí a pepřem.
Uvařené těstoviny scedíme a naservírujeme je na předehátý talíř. Přelijeme je omáčkou z pomerančů a avokáda a ozdobíme kousky kandované pomerančové kůry. Hotové fusili ihned podáváme.