Garnátové rolky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 50 g kokos mletý pepř 3 ks zelené chilli papričky 300 g rybí filé 150 g loupané garnáty 1 lžička garnátová pasta 1 lžička třtinový (řepný) cukr podle potřeby olej
Postup Garnátové rolky recept
Postup přípravy receptu
-
Rybu a garnáty lehce opláchneme a na papírové utěrce necháme dobře oschnout. Poté je nakrájíme nebo rozmixujeme na pyré.
Papričky očistíme, zbavíme zrníček a nakrájíme nadrobno. Smícháme s kokosem, garnátovou pastou (k dostání v obchodech s asijskými potravinami), solí, pepřem i cukrem. Směs přidáme k rybí hmotě a uhněteme hladké těsto.
Navlhčenýma rukama z těsta vytvoříme váleček, který rozkrojíme na 10-12 stejných dílků. Válečky omotáme kolem silných špízových jehel a prsty těsto přitlačíme, aby nespadlo.
Špízy postupně smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje ze všech stran, až jsou křupavé.
Garnátové rolky podáváme s nasládlou, pikantní omáčkou, ve které si rolky namáčíme.