Garnátové rolky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
50 g kokos
mletý pepř
3 ks zelené chilli papričky
300 g rybí filé
150 g loupané garnáty
1 lžička garnátová pasta
1 lžička třtinový (řepný) cukr
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Rybu a garnáty lehce opláchneme a na papírové utěrce necháme dobře oschnout. Poté je nakrájíme nebo rozmixujeme na pyré.

  2. Papričky očistíme, zbavíme zrníček a nakrájíme nadrobno. Smícháme s kokosem, garnátovou pastou (k dostání v obchodech s asijskými potravinami), solí, pepřem i cukrem. Směs přidáme k rybí hmotě a uhněteme hladké těsto.

  3. Navlhčenýma rukama z těsta vytvoříme váleček, který rozkrojíme na 10-12 stejných dílků. Válečky omotáme kolem silných špízových jehel a prsty těsto přitlačíme, aby nespadlo.

  4. Špízy postupně smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje ze všech stran, až jsou křupavé.

  5. Garnátové rolky podáváme s nasládlou, pikantní omáčkou, ve které si rolky namáčíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy