Garnelový mls na špízu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 konzerva kompotovaný ananas 240 g garnely podle chuti sůl mletý pepř marináda 1 ks citron podle potřeby slunečnicový olej
Postup Garnelový mls na špízu recept
Postup přípravy receptu
-
Garnely si opláchneme v tekoucí vlažné vodě (rychleji se rozmrazí). Podle toho jestli mají ještě tvrdé ocásky, tak je utrhneme.
Do talíře si vymačkáme celý citron, přidáme špetku soli a vložíme garnely. Necháme aspoň 30 minut marinovat.
Mezitím si připravíme špejle nebo jehlice na špízy a ananasový kompot. Podle chuti opepříme. Postupně napichujeme ananas a garnelu, postupujeme střídavě až na konec jehlice či špejle.
Garnelový mls na špízu dáme smažit do rozpálené pánve s olejem. Můžeme je i grilovat. Smažíme, dokud nejsou garnely oranžové (cca 2 minuty) a klademe na talíř.
Garnelový mls na špízu pokapeme trochou šťávy z kompotu a servírujeme.
Lze podávat s rýží či toustovým chlebem.