Gazdovské zemiaky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 ks vejce tuk 250 ml smetana na vaření 1 kg vařené brambory ve slupce 250 g uzená šunka podle chuti sůl kmín
Postup Gazdovské zemiaky recept
Postup přípravy receptu
-
Vařené brambory nakrájíme na plátky, šunku taky.
Na teflonovou pánev naskládáme šunku. Na ni dáme brambory a trochu osolíme. Vejce smícháme se smetanou, osolíme a zalijeme jimi brambory se šunkou. Gazdovské zemiaky vložíme do vyhřáté trouby a pečeme je asi 45 minut.
Upečené gazdovské zemiaky překlopíme z pánve na předehřátý talíř, aby byla šunka nahoře.
Gazdovské zemiaky ihned podáváme. Nakrájíme je na porce, rozdělíme na talíře a ihned konzumujeme. Podle chuti můžeme brambory doplnit čerstvou zeleninou nebo salátem.