Gazdovské zemiaky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 ks vejce
tuk
250 ml smetana na vaření
1 kg vařené brambory ve slupce
250 g uzená šunka
podle chuti
sůl
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Vařené brambory nakrájíme na plátky, šunku taky.

  2. Na teflonovou pánev naskládáme šunku. Na ni dáme brambory a trochu osolíme. Vejce smícháme se smetanou, osolíme a zalijeme jimi brambory se šunkou. Gazdovské zemiaky vložíme do vyhřáté trouby a pečeme je asi 45 minut.

  3. Upečené gazdovské zemiaky překlopíme z pánve na předehřátý talíř, aby byla šunka nahoře.

  4. Gazdovské zemiaky ihned podáváme. Nakrájíme je na porce, rozdělíme na talíře a ihned konzumujeme. Podle chuti můžeme brambory doplnit čerstvou zeleninou nebo salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy