Glazovaná mrkev na medu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
med
mletý černý pepř
podle potřeby
máslo
mrkev
na ozdobu
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou mrkev nakrájíme na poloviny, dáme do trochu osolené vařící vody a 3 - 4 minuty ji vaříme na prudkém ohni. Pak mrkev rychle blanšírujeme - pod ledovou vodou ji necháme úplně vychladnout.

  2. Na pánvi rozpustíme kousek másla a prudce mrkev osmahneme. Pak mrkev mírně osolíme, opepříme a zalijeme lžící medu. Opékáme tak, aby se veškerá mrkev obalila v medu, pak bude glazovaná mrkev hotová. Jemně ji obracečkou pootáčíme, aby se nepolámala. Mrkev smažíme v medu asi 1 - 2 minuty.

  3. Glazovanou mrkev na medu ozdobíme petrželkou a chutný salát nebo příloha k jídlům je hotová.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy