Glazovaná mrkev na medu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle chuti sůl med mletý černý pepř podle potřeby máslo mrkev na ozdobu petrželka
Postup Glazovaná mrkev na medu recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou mrkev nakrájíme na poloviny, dáme do trochu osolené vařící vody a 3 - 4 minuty ji vaříme na prudkém ohni. Pak mrkev rychle blanšírujeme - pod ledovou vodou ji necháme úplně vychladnout.
Na pánvi rozpustíme kousek másla a prudce mrkev osmahneme. Pak mrkev mírně osolíme, opepříme a zalijeme lžící medu. Opékáme tak, aby se veškerá mrkev obalila v medu, pak bude glazovaná mrkev hotová. Jemně ji obracečkou pootáčíme, aby se nepolámala. Mrkev smažíme v medu asi 1 - 2 minuty.
Glazovanou mrkev na medu ozdobíme petrželkou a chutný salát nebo příloha k jídlům je hotová.