Glazurované žampiony recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej sůl 4-5 lžic máslo 4 ks rajče 2 lžíce med 200 g salátové listy (polníček, čekanka, dubáček) 500 g žampiony (malé) 4 lžíce balsamikový ocet 2 ks brambory (velké)
Postup Glazurované žampiony recept
Postup přípravy receptu
-
Listy salátu očistíme, omyjeme a osušíme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Zeleninu rozložíme na 4 talíře.
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky. Ve fritovacím hrnci rozpálíme olej na 180 °C a brambory fritujeme dozlatova. Pak je vyjmeme, osušíme od oleje a osolíme.
Žampiony očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a případně je rozpůlíme. Na pánvi rozpustíme máslo a žampiony na něm opečeme a vyjmeme. Do másla přidáme trochu soli, ocet a med a žampiony v této omáčce máčíme tak dlouho, dokud se na nich nevytvoří glazura.
Žampiony skládáme na talíře se salátem a zdobíme brambory.