Griliášové placičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

240 g cukr krystal
80 g hladká mouka
200 g kandované ovoce
120 g Hera
200 g buráky
1 kelímek šlehačka (12%)
na ozdobu
200 g čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Kandované ovoce nakrájíme. Můžeme použít i slazené sušené ovoce. I to pokrájíme na kostky. Buráky vyloupeme a trochu rozsekáme.

  2. Ovoce s buráky dáme do hrnce, přidáme šlehačku, cukr, mouku a tuk. Za stálého míchání necháme přejít varem. Těsto na griliášové placičky necháme za občasného promíchání vychladnout.

  3. Na pečící papír (nebo slabě vymazaný plech) klademe hromádky a pečeme v mírně nahřáté troubě dorůžova.

  4. Vychladlé griliášové placičky potíráme rozehřátou čokoládou. Potíráme na rovné straně, nejlépe se pracuje se štětečkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy