Griliášové placičky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 240 g cukr krystal 80 g hladká mouka 200 g kandované ovoce 120 g Hera 200 g buráky 1 kelímek šlehačka (12%) na ozdobu 200 g čokoláda na vaření
Postup Griliášové placičky recept
Postup přípravy receptu
-
Kandované ovoce nakrájíme. Můžeme použít i slazené sušené ovoce. I to pokrájíme na kostky. Buráky vyloupeme a trochu rozsekáme.
Ovoce s buráky dáme do hrnce, přidáme šlehačku, cukr, mouku a tuk. Za stálého míchání necháme přejít varem. Těsto na griliášové placičky necháme za občasného promíchání vychladnout.
Na pečící papír (nebo slabě vymazaný plech) klademe hromádky a pečeme v mírně nahřáté troubě dorůžova.
Vychladlé griliášové placičky potíráme rozehřátou čokoládou. Potíráme na rovné straně, nejlépe se pracuje se štětečkem.