Grilovaná zelenina s dresingem z pečeného česneku recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 palička česnek
sůl
sůl
4 ks paprika
petrželka
rajčata
rajčata
cuketa
rozmarýn
2 ks čekanka
1 svazek chřest
bazalka
papriky
2 ks žloutky
houby
pepř
olivový olej
olivový olej
citronová šťáva
citronová šťáva
jarní cibulka
1 ks zelená chilli paprička
1 ks červená chilli paprička

Postup přípravy receptu

  1. Celou paličku česneku rozkrojíme napůl. Připravíme si alobal, na který nasypeme sůl, pokapeme ho olivovým olejem, pak na něj položíme česnek okrojenou částí dolů, zabalíme a dáme péct na gril

  2. Z chřestu odkrojíme tvrdé konce, čekanku rozkrojíme napůl, papriku zbavíme jádřince a rozčtvrtíme, cuketu nakrájíme na plátky, rajčata rozpůlíme. Všechnu zeleninu osolíme a opepříme a vložíme spolu s houbami na gril

  3. Na dno mísy nasypeme sůl, pepř, nakrájenou petrželku, bazalku a rozmarýn. Potom pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Orestovanou zeleninu obalíme ve směsi, kterou jsme si připravili v míse

  4. Teď si připravíme dresing: z grilu vyndáme upečený česnek, jednotlivé stroužky oloupeme a spolu s olivovým olejem a solí rozmělníme v hmoždíři. Pak utřený česnek přendáme do mísy a přidáme k němu dva žloutky, citronovou šťávu a pepř. Postupně přilíváme olivový olej a vyšleháme dresing

  5. Jako alternativu ke grilované zelenině si připravíme ještě zeleninu čerstvou - nakrájíme papriky, rajčata, jarní cibulku, přidáme nakrájené chilli papričky a všechno dohromady promícháme v míse

  6. Grilovanou zeleninu s dresingem z pečeného česneku podáváme k různým příležitostem

  7. Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!