Gruzinský rožeň recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 g sůl
500 g cibule
1 g mletý pepř
750 g hovězí svíčková
750 g vepřová kýta
50 g stolní olej

Postup přípravy receptu

  1. Svíčkovou a vepřovou kýtu rozkrájíme přes vlákno na úhledné stejně velké kousky (6 na jednu porci). Maso vložíme do nádoby, osolíme, opepříme, pokapeme olejem, proložíme cibulí nakrájenou na kolečka a necháme v chladu na pár hodin odležet.

  2. Po odležení napícháme oba druhy masa střídavě s cibulí na kovovou jehlu nebo špejli. Gruzinský rožeň grilujeme nebo pečeme v troubě.

  3. Gruzinský rožeň podáváme s brambory upravenými na jakýkoliv způsob. Nebo můžeme jako přílohu zvolit pečivo.

  4. Recept je na 10 jehel.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy