Gruzinský rožeň recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 20 g sůl 500 g cibule 1 g mletý pepř 750 g hovězí svíčková 750 g vepřová kýta 50 g stolní olej
Postup Gruzinský rožeň recept
Postup přípravy receptu
-
Svíčkovou a vepřovou kýtu rozkrájíme přes vlákno na úhledné stejně velké kousky (6 na jednu porci). Maso vložíme do nádoby, osolíme, opepříme, pokapeme olejem, proložíme cibulí nakrájenou na kolečka a necháme v chladu na pár hodin odležet.
Po odležení napícháme oba druhy masa střídavě s cibulí na kovovou jehlu nebo špejli. Gruzinský rožeň grilujeme nebo pečeme v troubě.
Gruzinský rožeň podáváme s brambory upravenými na jakýkoliv způsob. Nebo můžeme jako přílohu zvolit pečivo.
Recept je na 10 jehel.