Gulášovo-frankfurtská polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle potřeby sůl brambory majoránka cibule sádlo mletý pepř hladká mouka anglická slanina mletá sladká paprika
Postup Gulášovo-frankfurtská polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na proužky nebo na kostičky nakrájenou slaninu a brambory. Chvilku restujeme. Přidáme vodu, sůl a pepř. Vaříme, dokud nejsou brambory hotové.
V hrníčku rozmícháme trochu mouky s vodou, přidáme do hrnce s polévkou a ještě krátce povaříme. Na závěr přidáme do gulášovo-frankfurtské polévky majoránku a dobře promícháme.
Gulášovo-frankfurtskou polévku podáváme v miskách nebo hlubokých talířích.
Množství surovin si přizpůsobíme vlastní chuti.