Hábová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 ks brambory
1 ks cibule
1 lžička kmín
2 ks mrkev
1 ks petržel
3 lžičky vegeta
1 hrst květák
4 ks petrželová nať
1 hrst mražený hrášek
0.5 hlávky hlávkové zelí
1 špetka mletý černý pepř
1 ks celerová nať
1 ks libečková nať

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce vložíme svazeček z natí libečku, celeru a petržele. Nalijeme asi 2 litry vody a dáme vařit. Půlku hlávky menšího zelí nakrájíme na proužky a dáme do hrnce, přidáme kmín a dále vaříme.

  2. Zeleninu a malé brambory očistíme, cibuli nasekáme najemno, mrkev a petržel na kolečka. V malém kastrůlku zpěníme na oleji cibuli, přidáme mrkev a občas zamícháme. Podle potřeby za chvíli trochu podlijeme a necháme dusit asi čtvrt hodiny. Dáme pozor, aby se voda zcela nevyvařila.

  3. Z hrnce vytáhneme svazek natě. Dušenou mrkev přidáme do hrnce k zelí, přidáme nakrájenou petrželku, brambory, květák nebo brokolici rozebraný na drobné růžičky, mražený hrášek, případně další zeleninu dle chuti a ročního období. Hábovu polévku dochutíme solí, pepřem, vegetou. Vaříme ještě asi 10 - 15 minut.

  4. Hábovu polévku podáváme s čerstvým pečivem. Druhy zeleniny střídáme podle ročního období, zeleninu používáme čerstvou nebo mraženou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy