Hajducké zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 ks cibule
1 lžíce sádlo
1 kelímek kysaná smetana
0 lžiček drcený kmín
100 g dlouhozrnná rýže
1 lžička mletá sladká paprika
600 g vepřové plecko
500 g kysané zelí
podle chuti
sůl
podle potřeby
vývar na podlévání

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Vepřové plecko nakrájíme na kostky.

  2. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme plecko, kmín, sůl, prolisovaný česnek a vše osmažíme. Zaprášíme paprikou, krátce promícháme, zalijeme trochou vody nebo vývaru a za občasného podlévání opékáme téměř doměkka.

  3. Dále přidáme překrájené kysané zelí, opranou rýži, podlijeme vývarem a dusíme, dokud vše nezměkne. Až do hotového hajduckého zelí vmícháme kysanou smetanu, nebo si ji každý strávník sám vmíchá do talíře.

  4. Hajducké zelí se v Maďarsku podává v hlubší míse s bílým chlebem nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy