Hajducké zelí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 2 ks cibule 1 lžíce sádlo 1 kelímek kysaná smetana 0 lžiček drcený kmín 100 g dlouhozrnná rýže 1 lžička mletá sladká paprika 600 g vepřové plecko 500 g kysané zelí podle chuti sůl podle potřeby vývar na podlévání
Postup Hajducké zelí recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Vepřové plecko nakrájíme na kostky.
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme plecko, kmín, sůl, prolisovaný česnek a vše osmažíme. Zaprášíme paprikou, krátce promícháme, zalijeme trochou vody nebo vývaru a za občasného podlévání opékáme téměř doměkka.
Dále přidáme překrájené kysané zelí, opranou rýži, podlijeme vývarem a dusíme, dokud vše nezměkne. Až do hotového hajduckého zelí vmícháme kysanou smetanu, nebo si ji každý strávník sám vmíchá do talíře.
Hajducké zelí se v Maďarsku podává v hlubší míse s bílým chlebem nebo brambory.