Hamburgerové housky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 1 lžička sůl 250 ml mléko 475 g hladká mouka 3 lžičky sušené droždí 2 lžíce změklé máslo na potření vejce na ozdobu sezam
Postup Hamburgerové housky recept
Postup přípravy receptu
-
Do domácí pekárny vhodíme všechny suroviny a nastavíme program "těsto". Necháme vykynout.
Vykynuté těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat) a rozdělíme na 10 dílů. Vytvarujeme kuličky, které lehce zploštíme. Na plechu s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem, necháme přikryté utěrkou ještě cca 1 hodinu kynout (stačí i méně).
Hamburgerové housky pomašlujeme vejcem, posypeme sezamem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 185 °C 15 - 20 minut.
Hotové hamburgerové housky ihned přendáme z plechu na mřížku.