Hanácká cibulačka s nočky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 l vývar
1 ks vejce
3 ks cibule
40 g sádlo
2 lžíce dětská krupice
podle chuti
sůl
majoránka
drcený kmín
mletý černý pepř
na ozdobu
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na kostičky a na sádle, na co nejmenším plameni, osmahneme. Trvá to asi půl hodiny. Pozor, hlavně cibuli nepřipalme. Potom cibuli zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a ochutíme majoránkou a kmínem.

  2. Na druhé polovině sádla osmahneme krupičku, stáhneme a necháme vychladnout. Do vychladlé krupičky rozmícháme vejce, vrátíme na plamen a mícháme, dokud se neudělají takové malé nočky. Zalijeme nočky vývarem s cibulí, necháme povařit a podáváme.

  3. Hanáckou cibulačku s nočky podáváme ozdobenou nasekanou petrželovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy