Hanácká zapečená krkovička recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g olej
150 g šunka
150 g anglická slanina
1 kelímek smetana ke šlehání
300 g tvrdý sýr
4 plátky vepřová krkovice
1 sklenice zeleninové lečo
podle chuti
sůl
grilovací koření
mletý černý pepř
chilli omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme, jemně potřeme chilli omáčkou a podle chuti okořeníme grilovacím kořením.

  2. Plátky krkovice poklademe do vymazaného pekáčku a na každý položíme po třech plátcích salámu a slaniny. Takto připravené maso zalijeme sklenicí leča, posypeme hrubě strouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou.

  3. Pekáč s vepřovou krkovičkou vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a zapečeme dozlatova.

  4. Během pečení s masem nic neděláme.

  5. Přílohou k zapečené vepřové krkovičce mohou být opečené brambory, bramborová kaše nebo rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy