Hanácká zapečená krkovička recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g olej 150 g šunka 150 g anglická slanina 1 kelímek smetana ke šlehání 300 g tvrdý sýr 4 plátky vepřová krkovice 1 sklenice zeleninové lečo podle chuti sůl grilovací koření mletý černý pepř chilli omáčka
Postup Hanácká zapečená krkovička recept
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme, jemně potřeme chilli omáčkou a podle chuti okořeníme grilovacím kořením.
Plátky krkovice poklademe do vymazaného pekáčku a na každý položíme po třech plátcích salámu a slaniny. Takto připravené maso zalijeme sklenicí leča, posypeme hrubě strouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou.
Pekáč s vepřovou krkovičkou vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a zapečeme dozlatova.
Během pečení s masem nic neděláme.
Přílohou k zapečené vepřové krkovičce mohou být opečené brambory, bramborová kaše nebo rýže.