Hanácké závitky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
2 ks feferonky
0 lžiček pepř
1 lžička hladká mouka
3 ks čerstvé houby
15 dkg anglická slanina (plátky)
2 lžičky česneková pasta
1 ks moravská klobása
1 kg hovězí zadní maso
1 lžička divočina koření
podle potřeby
sádlo na smažení
voda na podlévání

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší plátky a rozklepeme je paličkou. Každý plátek lehce potřeme česnekovou pastou, popepříme, obložíme anglickou slaninou, kousky moravské klobásy a dílkem feferonky. Svineme do závitku a stáhneme nití nebo sepneme párátkem.

  2. Sádlo rozehřejeme, vhodíme nadrobno pokrájenou cibuli a osmahneme ji. Přidáme divočinu koření a plátky hub, vložíme závitky a po všech stranách je opečeme. Pak zalijeme vodou a za občasného podlití dusíme pod pokličkou. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, povaříme a procedíme.

  3. Hanácké závitky podáváme s bramborovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!