Hanácké závitky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 2 ks feferonky 0 lžiček pepř 1 lžička hladká mouka 3 ks čerstvé houby 15 dkg anglická slanina (plátky) 2 lžičky česneková pasta 1 ks moravská klobása 1 kg hovězí zadní maso 1 lžička divočina koření podle potřeby sádlo na smažení voda na podlévání
Postup Hanácké závitky recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na větší plátky a rozklepeme je paličkou. Každý plátek lehce potřeme česnekovou pastou, popepříme, obložíme anglickou slaninou, kousky moravské klobásy a dílkem feferonky. Svineme do závitku a stáhneme nití nebo sepneme párátkem.
Sádlo rozehřejeme, vhodíme nadrobno pokrájenou cibuli a osmahneme ji. Přidáme divočinu koření a plátky hub, vložíme závitky a po všech stranách je opečeme. Pak zalijeme vodou a za občasného podlití dusíme pod pokličkou. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, povaříme a procedíme.
Hanácké závitky podáváme s bramborovými knedlíky.