Harlekýn recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 0.5 dl olej 4 ks vejce 2 lžičky kakao 4 lžíce cukr moučka 2 lžíce polohrubá mouka náplň 2 0 ks máslo 2 lžíce kakao 2 dl mléko 1 ks čokoláda na vaření 1 lžíce cukr moučka náplň 1 10 dkg máslo 1 ks žloutek 1-2 lžíce cukr moučka 20 dkg ztužený tuk 1 balíček vanilkový cukr 3 dl plnotučné mléko
Postup Harlekýn recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s cukrem vyšleháme. Vmícháme olej, vrchovaté lžíce kakao a sníh z bílků. Nakonec vmícháme polohrubou mouku. Těsto upečeme v dortové formě nebo na plechu. Podle potřeby snížíme nebo zvýšíme množství těsta - surovin. Upečený korpus necháme vychladnout.
Zatím si připravíme krémy. Bílý krém - náplň 1. Mléko převaříme a dáme do něj ztužený tuk, máslo, vanilkový cukr a trochu moučkového cukru. Ještě teplé mixujeme asi 3 minuty. Pak krém necháme vychladnout, vmícháme žloutek a krém dáme na 24 hodin do lednice. Druhý den krém vyšleháme.
Připravíme si druhý krém - náplň 2. Opět převaříme mléko. Přidáme máslo, čokoládu na vaření a stále šleháme. Pak zašleháme vrchovaté lžíce kakaa a opět teplý krém 3 minuty mixujeme. Krém dáme na 24 hodin do lednice. Druhý den krém vyšleháme spolu s lžíci moučkového cukru.
Na vychladlý korpus natřeme bílý a pak kakaový krém. Podle potřeby necháme harlekýna ztuhnout, nakrájíme a můžeme podávat.