Harlekýn recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0.5 dl olej
4 ks vejce
2 lžičky kakao
4 lžíce cukr moučka
2 lžíce polohrubá mouka
náplň 2
0 ks máslo
2 lžíce kakao
2 dl mléko
1 ks čokoláda na vaření
1 lžíce cukr moučka
náplň 1
10 dkg máslo
1 ks žloutek
1-2 lžíce cukr moučka
20 dkg ztužený tuk
1 balíček vanilkový cukr
3 dl plnotučné mléko

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s cukrem vyšleháme. Vmícháme olej, vrchovaté lžíce kakao a sníh z bílků. Nakonec vmícháme polohrubou mouku. Těsto upečeme v dortové formě nebo na plechu. Podle potřeby snížíme nebo zvýšíme množství těsta - surovin. Upečený korpus necháme vychladnout.

  2. Zatím si připravíme krémy. Bílý krém - náplň 1. Mléko převaříme a dáme do něj ztužený tuk, máslo, vanilkový cukr a trochu moučkového cukru. Ještě teplé mixujeme asi 3 minuty. Pak krém necháme vychladnout, vmícháme žloutek a krém dáme na 24 hodin do lednice. Druhý den krém vyšleháme.

  3. Připravíme si druhý krém - náplň 2. Opět převaříme mléko. Přidáme máslo, čokoládu na vaření a stále šleháme. Pak zašleháme vrchovaté lžíce kakaa a opět teplý krém 3 minuty mixujeme. Krém dáme na 24 hodin do lednice. Druhý den krém vyšleháme spolu s lžíci moučkového cukru.

  4. Na vychladlý korpus natřeme bílý a pak kakaový krém. Podle potřeby necháme harlekýna ztuhnout, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy