Harlekýnský chlebíček recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 100 g máslo 100 g tavený sýr 2 ks sterilovaná okurka 100 g měkký salám 1 ks chlebíčková veka podle chuti sůl hořčice
Postup Harlekýnský chlebíček recept
Postup přípravy receptu
-
Veku podélně rozkrojíme. Střídku opatrně vydlabeme, abychom neporušili okraj. Ten by měl být široký si 7 milimetrů.
Vejce uvaříme natvrdo. Uvařená vejce oloupeme, omyjeme a necháme vychladit. Salám nastrouháme spolu s vejci a okurkami. Tavený sýr utřeme s máslem a hořčicí. Do základu pomazánky vmícháme salám, vejce a okurky. Podle chuti pomazánku osolíme a opepříme.
Každou polovinu veky naplníme připravenou pomazánkou. Veka se dobře plní vidličkou nebo lžící. Naplněné půlky veky zabalíme samostatně do alobalu a dáme do lednice ztuhnout.
Vychlazený harlekýnský chlebíček nakrájíme před podáním tenkým nožem na plátky.