Harlekýnský chlebíček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
100 g máslo
100 g tavený sýr
2 ks sterilovaná okurka
100 g měkký salám
1 ks chlebíčková veka
podle chuti
sůl
hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Veku podélně rozkrojíme. Střídku opatrně vydlabeme, abychom neporušili okraj. Ten by měl být široký si 7 milimetrů.

  2. Vejce uvaříme natvrdo. Uvařená vejce oloupeme, omyjeme a necháme vychladit. Salám nastrouháme spolu s vejci a okurkami. Tavený sýr utřeme s máslem a hořčicí. Do základu pomazánky vmícháme salám, vejce a okurky. Podle chuti pomazánku osolíme a opepříme.

  3. Každou polovinu veky naplníme připravenou pomazánkou. Veka se dobře plní vidličkou nebo lžící. Naplněné půlky veky zabalíme samostatně do alobalu a dáme do lednice ztuhnout.

  4. Vychlazený harlekýnský chlebíček nakrájíme před podáním tenkým nožem na plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy