Havanské vepřové plátky na banánech recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 2 lžíce olej 6 ks rajčata 3 ks cibule 1 ks banán 4 kuličky nové koření 100 ml červené víno 500 g vepřová kýta 1 lžíce citronová štáva podle chuti sůl podle potřeby voda hladká mouka
Postup Havanské vepřové plátky na banánech recept
Postup přípravy receptu
-
Plátky vepřového masa naklepeme a kraje na několika místech nařízneme, aby se při opékání nezkroutilo. Maso osolíme a pak obalíme v hladké mouce. Maso opečeme na rozpáleném oleji z obou stran.
Cibuli a banán oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme a nakrájíme také na kolečka. Rajčata, cibuli, banán a zrnka nového koření přidáme k masu, podlijeme horkou vodou a vše podusíme doměkka. V případě potřeby ještě průběžně podléváme trochou horké vody. Šťávy by mělo být k rýži raději více.
Měkké vepřové plátky vyjmeme, šťávu propasírujeme, ochutíme vínem, citronovou šťávou, osladíme a podle chuti přisolíme. Plátky masa vrátíme do hrnce ke šťávě a společně ještě chvíli prohříváme.
Havanské vepřové plátky na banánech podáváme s dušenou rýží.