Havanské vepřové plátky na banánech recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
2 lžíce olej
6 ks rajčata
3 ks cibule
1 ks banán
4 kuličky nové koření
100 ml červené víno
500 g vepřová kýta
1 lžíce citronová štáva
podle chuti
sůl
podle potřeby
voda
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Plátky vepřového masa naklepeme a kraje na několika místech nařízneme, aby se při opékání nezkroutilo. Maso osolíme a pak obalíme v hladké mouce. Maso opečeme na rozpáleném oleji z obou stran.

  2. Cibuli a banán oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme a nakrájíme také na kolečka. Rajčata, cibuli, banán a zrnka nového koření přidáme k masu, podlijeme horkou vodou a vše podusíme doměkka. V případě potřeby ještě průběžně podléváme trochou horké vody. Šťávy by mělo být k rýži raději více.

  3. Měkké vepřové plátky vyjmeme, šťávu propasírujeme, ochutíme vínem, citronovou šťávou, osladíme a podle chuti přisolíme. Plátky masa vrátíme do hrnce ke šťávě a společně ještě chvíli prohříváme.

  4. Havanské vepřové plátky na banánech podáváme s dušenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy