Havířovský kapr recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
0 ks citron
4 porce kapr
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
krém
2 špetky cukr moučka
1 kelímek smetana ke šlehání
3 lžíce strouhaný křen

Postup přípravy receptu

  1. Porce kapra očistíme, omyjeme, osušíme, pokapeme citronem, potřeme z obou stran olejem, osolíme a opepříme. Křen oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.

  2. Porce kapra pečeme asi půl hodiny do červena na grilu nebo na roštu v troubě.

  3. Na křenovou šlehačku vyšleháme smetanu se špetkami cukru moučka, osolíme a lehce promícháme se strouhaným křenem.

  4. Havířovského kapra podáváme s opečenými brambory, zeleninovým salátem a křenovou šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy