Havířský chleba recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek olej 1 ks kapie 2 lžíce francouzská hořčice 8 plátků chleba 500 g vepřový bůček 1 lžíce strouhaný křen sůl, kmín, pepř
Postup Havířský chleba recept
Postup přípravy receptu
-
Bůček nakrájíme na 8 plátků, ty rozklepeme, dobře potřeme utřeným česnekem, osolíme, opepříme, okmínujeme a dáme na plech, který jsme vypláchli vodou do dobře vyhřáté trouby. Rychle upečeme dozlatova.
Na pánvi na oleji opečeme plátky chleba (nebo je můžeme opéci na výpeku z masa), každý potřeme hořčicí, dáme na něj plátek masa a posypeme strouhaným křenem. Zdobíme kroužky kapie.
Děláme-li méně porcí, pak můžeme chléb péci společně s masem – jenom ho dáme do trouby později.