Havlův řez recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 dl olej 4 ks vejce 1 dl mléko 1 ks prášek do pečiva 200 g cukr moučka 200 g hladká mouka na ozdobu 1 lžíce kakao náplň 0.5 l mléko 2 lžíce cukr krupice 1 ks čokoládový pudinkový prášek krém 3 kelímky kysaná smetana 3 ks vanilkový cukr
Postup Havlův řez recept
Postup přípravy receptu
-
Žloutky s cukrem utřeme do pěny. Pak pomalu přiléváme olej, mléko a opatrně zašleháváme do hmoty. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka vmícháme bílkový sníh.
Těsto dáme na pečící papír nebo vymazaný a vysypaný plech a necháme na pracovním stole.
Uvaříme si jeden čokoládový pudink dle návodu na sáčku (v mléce s cukrem) a horké lijeme na připravené těsto cik cak. Teprve teď dáme do trouby péct na 160 °C. Pečeme dorůžova asi 15 minut, až se těsto odděluje od stran plechu.
Upečený řez necháme vychladnout a na něj pak natřeme tři kelímky zakysané smetany smíchané předem se třemi vanilkovými cukry. Nahoru posypeme kakaem nebo skořicí. Necháme alespoň 2 hodiny odležet, nejlépe do rána, potom krájíme na kostky nebo řezy.
Havlovy řezy jsou nejen ke kávičce opravdová mňamka. Určitě se vám povedou!