Hejtmanský měšec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
sůl
60 g tuk
2 ks cibule
mletý pepř
1 lžíce plnotučná hořčice
1 ks vejce natvrdo
1 lžíce mletá sladká paprika
300 g kysané zelí
100 ml vývar (z kostky)
800 g vepřová plec bez kosti
4 ks vepřové párky
omáčka
1 lžíce plnotučná hořčice
50 g hladká mouka
1 lžíce citronová šťáva
50 ml smetana ke šlehání
15 g rajský protlak
300 ml vývar (z kostky)

Postup přípravy receptu

  1. Plec nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme i opepříme a potřeme hořčicí. Cibule oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na polovině tuku. Kysané zelí i slaninu nakrájíme na nudličky a přidáme k cibuli. Párky nakrájíme na kolečka a uvařené vejce na osminky.

  2. Doprostřed, na každý plátek masa, dáme podušené zelí se slaninou, několik koleček párků a rozdělíme vejce. Plátky zabalíme a konce stáhneme nití do tvaru měšce.

  3. Druhou polovinu tuku rozehřejeme, přimícháme papriku a zalijeme vývarem. Provaříme, vložíme měšce a v předehřáté troubě dusíme na 175 °C doměkka.

  4. Maso vyjmeme, základ poprášíme moukou a zavaříme. Přidáme vývar, rajský protlak a hořčici. Povaříme a nakonec omáčku zjemníme smetanou a ochutíme citronovou šťávou.

  5. Jako přílohu k hejtmanskému měšci doporučuji bramborové nebo houskové knedlíky a velkou zeleninovou oblohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy