Hejtmanský měšec recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g slanina sůl 60 g tuk 2 ks cibule mletý pepř 1 lžíce plnotučná hořčice 1 ks vejce natvrdo 1 lžíce mletá sladká paprika 300 g kysané zelí 100 ml vývar (z kostky) 800 g vepřová plec bez kosti 4 ks vepřové párky omáčka 1 lžíce plnotučná hořčice 50 g hladká mouka 1 lžíce citronová šťáva 50 ml smetana ke šlehání 15 g rajský protlak 300 ml vývar (z kostky)
Postup Hejtmanský měšec recept
Postup přípravy receptu
-
Plec nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme i opepříme a potřeme hořčicí. Cibule oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na polovině tuku. Kysané zelí i slaninu nakrájíme na nudličky a přidáme k cibuli. Párky nakrájíme na kolečka a uvařené vejce na osminky.
Doprostřed, na každý plátek masa, dáme podušené zelí se slaninou, několik koleček párků a rozdělíme vejce. Plátky zabalíme a konce stáhneme nití do tvaru měšce.
Druhou polovinu tuku rozehřejeme, přimícháme papriku a zalijeme vývarem. Provaříme, vložíme měšce a v předehřáté troubě dusíme na 175 °C doměkka.
Maso vyjmeme, základ poprášíme moukou a zavaříme. Přidáme vývar, rajský protlak a hořčici. Povaříme a nakonec omáčku zjemníme smetanou a ochutíme citronovou šťávou.
Jako přílohu k hejtmanskému měšci doporučuji bramborové nebo houskové knedlíky a velkou zeleninovou oblohu.