Helin griliáš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
25 dkg máslo
2 ks žloutek
25 dkg ořechy
250 g cukr krystal
25 dkg cukr krystal
1 balíček dortové oplatky
poleva
5 dkg tuk
10 dkg čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi připravíme z 25dkg cukru karamel. Máslo, vejce, žloutky a cukr uvaříme ve vodní lázni. Přidáme mleté nebo sekané ořechy a karamel. Náplň důkladně promícháme.

  2. Griliášovou náplní plníme dortové oplatky. Poslední oplatku zatížíme a necháme v chladu uležet do druhého dne.

  3. Druhý den můžeme Helin griliáš přelít čokoládou nebo nakrájet a půlky řezů namočit v čokoládě. Záleží na chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy