Hercegovský kešek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- sůl
0 l mléko
- voda
2 kg slepice
1 kg pšenice

Postup přípravy receptu

  1. Pšenici zbavíme nečistot, spaříme vroucí vodu, scedíme, rozprostřeme a necháme celý den prosychat na utěrce. Po vyschnutí ji v hmoždíři trochu protlučeme, abychom uvolnili slupky. Nakonec slupky odstraníme, pšenici propláchneme a vložíme do hrnce s vodou a vaříme 1 hodinu. (použijeme-li pšeničné kroupy, tak si práci ušetříme)

  2. Vařenou pšenici necháme na sítě okapat. Slepici pak rozkrájíme, zalijeme osolenou studenou vodou a vaříme, dokud se maso nezačne oddělovat od kostí. Po uvaření slepici vyjmeme, vykostíme a vrátíme do vývaru. Přidáme vařenou pšenici a dohromady za stálého míchání vaříme asi 1 a 1/2 hodiny.

  3. Když se vsákne a vyvaří všechen vývar, tak slepici zalijeme mlékem a ještě asi 5 minut vaříme za stálého míchání. Takto připravený kešek necháme vychladnout a uložíme na chladné místo. Chceme-li jej podávat, odebereme potřebné množství, které vložíme do máslem vymazaného kastrolu a ohřejeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy