Himalájské těstoviny recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 1 lžíce olej 300 g mrkev 2 ks šalotka 4 lžíce sójová omáčka 200 g salátová okurka 2 lžičky hnědý cukr 100 g sójové výhonky podle potřeby sůl příloha 400 g těstoviny omáčka 1 dl rýžové víno náplň 250 g libové mleté maso
Postup Himalájské těstoviny recept
Postup přípravy receptu
-
Nedříve si přichystáme omáčku. V misce si smícháme rýžové víno, hnědý cukr, sójovou omáčku a olej.
Očistíme si šalotku a pokrájíme ji nadrobno. Mrkev a okurku očistíme a nastrouháme nahrubo. Česnek oloupeme a nasekáme.
Sójové výhonky povaříme 2 minuty ve vodě a scedíme. Maso osmahneme na oleji dohněda, osolíme, vmícháme nasekanou šalotku a ostatní zeleninu. Přidáme sójové výhonky. Přilijeme připravenou omáčku na himalájské těstoviny a na mírném stupni podusíme asi osm minut. Promícháme.
Smícháme s těstovinami a podáváme.