Hladká Ančka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
ocet
500 g brambory
1 ks žloutek
1 l mléko
1 ks cibule
kmín
0.3 l voda
1 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. V troše vody uvaříme silný vývar z nakrájené cibule a kmínu. Mléko svaříme a zahustíme moukou rozkvedlanou v malém množství vody, povaříme a přilijeme procezený vývar z cibule a kmínu. Podle chuti okyselíme a osolíme. Nakonec přidáme žloutek rozkvedlaný v troše mléka. Při podávání vložíme na talíře zvlášť ve slupce uvařené brambory, které oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, přidáme nadrobno nakrájená natvrdo vařená vejce a zalijeme polévkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy