Hladká Ančka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 3 ks vejce ocet 500 g brambory 1 ks žloutek 1 l mléko 1 ks cibule kmín 0.3 l voda 1 lžíce hladká mouka
Postup Hladká Ančka recept
Postup přípravy receptu
-
V troše vody uvaříme silný vývar z nakrájené cibule a kmínu. Mléko svaříme a zahustíme moukou rozkvedlanou v malém množství vody, povaříme a přilijeme procezený vývar z cibule a kmínu. Podle chuti okyselíme a osolíme. Nakonec přidáme žloutek rozkvedlaný v troše mléka. Při podávání vložíme na talíře zvlášť ve slupce uvařené brambory, které oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, přidáme nadrobno nakrájená natvrdo vařená vejce a zalijeme polévkou.