Hlemýždi vaření recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

sůl
3 ks bobkový list
2 kg hlemýžď
0,5 dl olivová olej

Postup přípravy receptu

  1. Nasbírané zahradní hlemýždě (šneky) musíme nejprve vyčistit. Uděláme to tak, že je umístíme do bedýnky, nebo kbelíku vystlaného větvičkami. Necháme je tam 3 až 4 dny. Hlemýždi se za tu dobu vyčistí

  2. Vyjmeme hlemýždě z nádoby. Ještě před vařením je propereme ve vodě, kterou několikrát vyměníme. Následně je vhodíme do vařící osolené vody a společně s bobkovým listem vaříme nejméně jednu hodinu. Po uvaření hlemýždě scedíme, vidličkou nebo nožem vyjmeme maso z ulity a odstraníme vnitřnosti. Maso musíme ještě důkladně očistit solí a octem. Nakonec hlemýždě opláchneme a necháme okapat

  3. Takto připravené maso můžeme dále upravovat. Připravujeme z něho saláty, smažíme, nebo děláme omáčky

  4. Foto: www.profimedia.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!