Hlívové rizoto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
200 g rýže
200 g zeleninová směs
200 g hlíva ústříčná
podle chuti
sůl
kari
pepř
vegetka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky. Hlívu očistíme a nakrájíme na jemné nudličky.

  2. Na oleji osmahneme cibulku dozlatova, přidáme nakrájenou hlívu a chvilku restujeme. Přidáme zeleninu a mírně orestujeme. Posypeme kari, pepřem a vegetkou.

  3. V druhém kastrolku uvaříme rýži (parboiled - ta je podle mne lepší - nelepí se). Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Přesypeme na hlívu a spojíme.

  4. Hlívové rizoto podáváme jako hlavní chod. Přílohu volíme podle chuti - čerstvou zeleninu, zeleninový salát a podobně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy