Horňácký guláš z uzeného s fazolemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
majoránka
400 g cibule
400 g fazole
mletý pepř
2 lžičky mletá sladká paprika
750 g uzená plec

Postup přípravy receptu

  1. Fazole den předem namočíme a v téže nesolené vodě uvaříme doměkka.

  2. Plecko nakrájíme na kostky a vložíme do drobně nakrájenou a na oleji zpěněnou cibuli. Orestujeme, posypeme mletou paprikou, promícháme, ale jen krátce, aby se paprika nespálila. Podlijeme vývarem z uzeného masa a pod pokličkou dusíme doměkka. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, za stálého míchání osmahneme. Vše znovu podlijeme vývarem. Vmícháme fazole a společně asi 15 minut povaříme. Podle chuti přidáme pepř, opatrně i sůl a rozemnutou majoránku.

  3. Horňácký guláš z uzeného s fazolemi podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy