Houbanec z Jilemnicka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 4 ks vejce 1 lžíce máslo 2 lžíce krupice sušené houby 1 ks cibule (velká) mletý černý pepř 5-6 ks starší housky mléko podle potřeby
Postup Houbanec z Jilemnicka recept
Postup přípravy receptu
-
Housky nakrájíme na kostičky.
Houby uvaříme v menším množství vody a nasekané či umleté je přidáme včetně vody k houskám.
Na kousku másla necháme zesklovatět větší, jemně pokrájenou cibuli a přisypeme jí do směsi. Přidáme vejce, krupici, dle chuti rozetřený česnek, sůl, pepř a tolik mléka, aby vznikla hustá kašovitá hmota. Tu nalijeme na větší dobře vymazaný pekáč a upečeme dozlatova.
Pro obměnu můžeme přidat i kousek nakrájeného či umletého uzeného masa či vařeného bůčku.