Houbovec s česnekem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 7 stroužků česnek sůl 4 ks vejce 5 dkg máslo 1 l mléko 1 balíček krupička 1 hrst sušené houby 8 ks vařené brambory podle potřeby tuk na vymazání
Postup Houbovec s česnekem recept
Postup přípravy receptu
-
Uvařené brambory nastrouháme. Krupičku namočíme zhruba na hodinu do mléka, sušené houby namočíme do vody, pak je 15 - 20 minut povaříme a dobře scedíme. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
Vařené brambory nastrouháme najemno, přidáme namočenou krupičku, povařené scezené houby, žloutky, rozpuštěné máslo, prolisovaný česnek a sůl. Dobře promícháme a přidáme sníh vyšlehaný z bílků.
V tenčí vrstvě nalijeme houbovec na vymaštěný plech a zvolna pečeme při asi 200 °C, až je hotový.
Po upečení krájíme houbovec s česnekem na čtverce a podáváme. Houbovec s česnekem nejlíp chutná bez příboru. Houbovec můžeme doplnit kysenou okurkou nebo salátem.