Houbovník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
podle chuti
česnek
sůl
majoránka
mletý pepř
mletý kmín
600 g čerstvé houby
podle potřeby
strouhanka
mléko
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Okmínujeme je a podusíme na másle. Solíme až pak, aby nepustily šťávu! Podušené houby vychladíme.

  2. Do hub přidáme vejce, strouhanku, prolisovaný česnek, pepř a majoránku. Podle potřeby zředíme mlékem, aby vzniklo hustší těsto. Vymažeme máslem a vysypeme strouhankou pekáček. Do něj nalijeme těsto. Houbovník dáme do středně vyhřáté trouby a pečeme.

  3. Upečený houbovník podáváme s brambory nebo s pečivem. Dá se jíst teplý i studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy