Houbovník recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce podle chuti česnek sůl majoránka mletý pepř mletý kmín 600 g čerstvé houby podle potřeby strouhanka mléko máslo na vymazání
Postup Houbovník recept
Postup přípravy receptu
-
Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Okmínujeme je a podusíme na másle. Solíme až pak, aby nepustily šťávu! Podušené houby vychladíme.
Do hub přidáme vejce, strouhanku, prolisovaný česnek, pepř a majoránku. Podle potřeby zředíme mlékem, aby vzniklo hustší těsto. Vymažeme máslem a vysypeme strouhankou pekáček. Do něj nalijeme těsto. Houbovník dáme do středně vyhřáté trouby a pečeme.
Upečený houbovník podáváme s brambory nebo s pečivem. Dá se jíst teplý i studený.