Housková křenová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks houska
1 dl zakysaná smetana
500 ml hovězí vývar
podle chuti
sůl
ocet
čerstvý křen

Postup přípravy receptu

  1. Housky nakrájíme na kostky, nasypeme do hrnce, zalijeme hovězím vývarem a vaříme. Mícháme, aby se housky rozmočily a vznikla tak hustá polévka.

  2. Mezitím si nastrouháme očištěný křen. Ten přidáme do základu polévky. Osolíme ji, okyselíme octem a přimícháme zakysanou smetanu. Polévku necháme stát asi 10 minut, aby se chutě prolnuly.

  3. Houskovou křenovou polévku ihned podáváme. Je skvělá, když máme hluboko do kapsy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy