Hrachováky od Pepana recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g slanina 2 stroužky česnek 2 ks vejce 1 ks cibule 1-2 ks pikantní klobása 5 lžic ovesné vločky 600 g suchý hrách podle chuti sůl majoránka vegeta mletý černý pepř trojobal vejce strouhanka hladká mouka podle potřeby strouhanka voda olej na smažení
Postup Hrachováky od Pepana recept
Postup přípravy receptu
-
Přes noc namočíme suchý hrách, druhý den dolijeme vodu a hrách uvaříme doměkka. Hrách pak pomeleme nebo rozmixujeme na kaši.
K hrachu přidáme na slanině osmaženou (nadrobno nakrájenou) cibuli, vodou navlhčené ovesné vločky a prolisovaný česnek. Směs osolíme, opepříme, dáme majoránku, vejce, dochutíme vegetou a podle potřeby přidáme strouhanku.
Do směsi zabalíme kolečko oloupané klobásy a vytvarujeme malé karbanátky. Obalíme je v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Hrachováky od Pepana v rozehřátém oleji osmažíme.
Hrachováky od Pepana podáváme s bramborovou kaší a s kyselou okurkou.