Hrachováky od Pepana recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
2 stroužky česnek
2 ks vejce
1 ks cibule
1-2 ks pikantní klobása
5 lžic ovesné vločky
600 g suchý hrách
podle chuti
sůl
majoránka
vegeta
mletý černý pepř
trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka
podle potřeby
strouhanka
voda
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Přes noc namočíme suchý hrách, druhý den dolijeme vodu a hrách uvaříme doměkka. Hrách pak pomeleme nebo rozmixujeme na kaši.

  2. K hrachu přidáme na slanině osmaženou (nadrobno nakrájenou) cibuli, vodou navlhčené ovesné vločky a prolisovaný česnek. Směs osolíme, opepříme, dáme majoránku, vejce, dochutíme vegetou a podle potřeby přidáme strouhanku.

  3. Do směsi zabalíme kolečko oloupané klobásy a vytvarujeme malé karbanátky. Obalíme je v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Hrachováky od Pepana v rozehřátém oleji osmažíme.

  4. Hrachováky od Pepana podáváme s bramborovou kaší a s kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy