Hrachové karbanátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

tuk na smažení
těstíčko
1 stroužek česnek
sůl
2 ks vejce
strouhanka
majoránka
250 g hrách
mletý černý pepř
150 g měkký salám
2 ks brambory (větší)
na obalení
vejce
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si uvaříme brambory ve slupce a namočíme hrách. Druhý den hrách uvaříme doměkka. Brambory oloupeme a nastrouháme. Salám nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a utřeme.

  2. Uvařený hrách scedíme a vsypeme do mísy. Přidáme nastrouhané brambory, vejce a salám. Osolíme, opepříme, ochutíme majoránkou, utřeným česnekem a zahustíme strouhankou podle potřeby.

  3. Z této hmoty tvoříme karbanátky, které obalíme v rozšlehaných vejcích a strouhance.

  4. Uplácané karbanátky smažíme v rozpáleném tuku po obou stranách.

  5. Horké hrachové karbanátky servírujeme s bramborovou kaší nebo brambory a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy