Hrachové karbanátky s rýží recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
2 lžíce máslo
1 šálek mléko
0.5 ks cibule
1 ks houska
0.5 hrnku rýže
pepř
1 hrnek předvařený hrách
trojobal
1 ks vejce
strouhanka
hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Hrách uvaříme podle návodu na obalu doměkka a propasírujeme. Rýži uvaříme v mírně osolené vodě také doměkka.

  2. Hrách smícháme s rýží. Přidáme housku namočenou v mléce, podle chuti pepř a sůl, strouhaný česnek a cibuli. Vmícháme rozšlehané vejce, rozpuštěné máslo, podle potřeby strouhanku a zpracujeme. Z hmoty tvoříme karbanátky, které obalujeme v trojobalu. Hrachové karbanátky s rýží smažíme v rozpáleném oleji po obou stranách.

  3. Hrachové karbanátky s rýží podáváme s bramborovou kaší nebo různě upravenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy